ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI 3

Bu testimizde zarflar ile ilgili sorular ve cevapları, zarflar ile ilgili sorular ve çözümleri, zarflar belirteçler ile ilgili test soruları, zarflarla ilgili test çöz, zarf çeşitleri test indir, zarflar test soruları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

1. Hasta, yatakta inim inim inliyordu.

2. çocuk paldır küldür içeri girdi.

3. Hepimiz, yorgun argın okula gitti.

4. Ayşe’nin kara kuru bebeği çok sevimli.

5. Başından geçenleri, derin derin düşündü.

Verilen cümlelerdeki ikilemelerden hangisi, türce diğerlerinden farklıdır?

a) 1              b) 2             c) 3          d) 4            e) 5

 

2. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde soru anlamı, belirteçle sağlanmıştır?

a) Hangi adam bu işlere bakıyor?

b) Bu durumu onlara kim anlattı?

c) O olayı bize nasıl anlattı?

d) Oradan gelirken sana ne getirdi?

e) Kaç liraya aldın bu kalemi?

 

3. “Nasıl” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı görevde kullanılmıştır?

a) En iyi arkadaşının adını nasıl unuttun?

b) Bu adamın nasıl biri olduğunu anladın mı?

c) Durumunu bile bile bu parayı senden nasıl istedi?

d) Bunca haksızlığa nasıl dayanıyorsun?

e) O karanlıkta beni nasıl seçebildin?

 

4.

1. İçeri oda çok sıcaktı.

2. O da şimdi içeri girdi.

3. Aradığım kişi şimdi içerdedir.

4. İçerde iki kişi daha vardı.

5. Ben de içeriyi gezecektim.

Verilen cümlelerin hangisinde “içeri” sözcüğü belirteç görevindedir?

a) 1              b) 2             c) 3          d) 4            e) 5

 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “zor” sözcüğü “Kendisine zor bir görev seçti.” cümlesindeki göreviyle kullanılmıştır?

a) Adamın zoru ne ise, benimle uğraşıyor.

b) Bu soruyu biraz zor çözersiniz.

c) İşler gittikçe zor gelmeye başladı.

d) Zor soru ama siz çözebilecek düzeydesiniz.

e) İşini zor bulunca, hemen bırakmaya kalktı.

 

6. “eski” sözcüğü hangi cümlede isim olarak kullanılmıştır?

a) Çocuğun üzerindeki elbise çok eskiydi.

b) Eski mahallemiz daha güzeldi.

c) Yaşlılar hep eski günleri özler.

d) Elindeki kitap çok eski görünüyordu.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat yoktur?

a) Bahçede sarı güller vardı.

b) Tatilde bol bol gezip eğlendim.

c) Bu resmi çok beğendim.

d) O, masadaki vazoyu kırdı.

 

8. Hangi cümlede pekiştirme sıfatı yoktur?

a) Korkan çocuğun yüzü sapsarı kesilmişti.

b) Bebeğin bembeyaz bir dişi çıkmıştı.

c) Yaylaların tertemiz havasını özledim.

d) Masmavi gökyüzüne bakmak ne güzel”

 

9. “büyük” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde belirteç olarak kullanılmıştır?

a) En büyük gölümüz  Van Gölü’dür.

b) Bu ülke büyük insanlar yetiştirmiştir.

c) Sorunlar tahminimizden büyük görünüyor.

d) Kasadaki büyük elmaların hepsi bitmiş.

 

10. Aşağıdakilerin hangisinde ikileme “İşi zamanında yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyordu.” cümlesindekiyle aynı görevde kullanılmıştır?

a) Yol kenarında sıra sıra söğütler vardı.

b) Yeşil yeşil gözleriyle annesini süzüyordu.

c) Masaya çeşit çeşit yiyecekler koydular.

d) Eskiden beri sık sık kütüphaneye giderim.

 

CEVAP ANAHTARI

1.d    2.c    3.b    4.e    5.d    6.a    7.b    8.a    9.c    10.d


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR